De beste goedkope smartphones onder 200 euro: budget-toppers uit China

Beste goedkope smartphones uit China

Als iemand die makers van apps begeleidt, koop ik regelmatig nieuwe smartphones om apps op te kunnen testen. Omdat ik niet de hoofdprijs kwijt wil zijn, zoek ik voortdurend naar toestellen die bovengemiddeld goed zijn voor het geld. En dan kom je al snel uit op China. Dit zijn de beste Chinese smartphones onder de 200 euro - en die bieden véél meer dan hun Westerse, Koreaanse en Japanse alternatieven.

 

Waarom een Chinese smartphone?

- Veel betere prijs-kwaliteitverhouding dan Westerse smartphones;
- Ingebouwde batterijen zijn groter
- Ingebouwde opslag is groter
- Schermen zijn beter, met betere kijkhoeken
- Nieuwere en veiligere versies van Android
- Makkelijk te bestellen op bijvoorbeeld GearBest en AliExpress

 

Waarop moet je letten bij een Chinese smartphone?

- Of ze alle 4G-banden hebben voor gebruik in Europa. Sommige versies van toestellen hebben dat wel, andere niet. In dit overzicht staan alleen links naar toestellen die alle 4G-banden hebben, tenzij anders aangegeven.
- Je hebt een kans dat er een importheffing over de prijs heen komt via de post - maar er zijn trucs voor om die te omzeilen (Google ze vooral. ;-)).
- Je moet het kaf van het koren scheiden. Er zit veel troep tussen. Maar niet in deze lijst. ;-)

 

In deze lijst heb ik gekeken naar toestellen die veel waar voor zijn geld bieden, een grote batterij hebben, uitsluitend goede reviews krijgen én bewezen betrouwbaar zijn. Dit zijn de beste goedkope smartphones onder 200 euro.


De beste goedkope smartphone onder €200: Xiaomi Mi A1

Prijs: 195-240 euro

De meeste Chinese Android-phones hebben dezelfde problemen als goedkopere toestellen van Samsung, LG, Motorola en andere merken: na een tijdje krijgen ze geen systeem- en veiligheidsupdates meer. Bij de Xiaomi Mi A1 zit dat echter goed.  Deze telefoon van iPhone 7 Plus-formaat valt onder Google's officiële Android One-programma, wat betekent dat hij gegarandeerd drie jaar systeem- en veiligheidsupdates krijgt. Bovendien is de software puur: het is een uitgeklede, Nederlandstalige versie van Android zonder rommel en vertragende werking. Dankzij de Snapdragon 625-processor is de Mi A1 bovendien snel en batterijzuinig. Ik haal met gemak anderhalve dag batterij met de 3080 mAh-batterij en 6 uur intensief gebruik van de smartphone. De camera is niet geweldig, maar heeft wél een indrukwekkende portretstand.

 

Waarom de Xiaomi Mi A1 kopen?

- Pure versie van Android met drie jaar lang gegarandeerde updates
- Dual-lens camera voor mooie portretfoto's
- Batterij gaat langer dan een dag mee - 6+ uur actief gebruik
- Snapdragon 625-processor is snel en 'snappy'
- Fraaie materialen met dure uitstraling
- 64GB opslag, uitbreidbaar met SD-kaart
- Uitstekende geluidskwaliteit via de audiojack
- Xiaomi heeft al tijden een hoog en betrouwbaar productieniveau
- Werkt op 4G van alle Nederlandse providers

 

Xiaomi Mi A1 minpunten?

- Camera minder goed bij weinig licht en filmen

 

Dankzij de gegarandeerde updates, snelle processor, riante opslagcapaciteit en sterke batterij, is de Xiaomi Mi A1 een krachtige allrounder met veel voordelen ten opzichte van Europese alternatieven.

 

Xiaomi Mi A1 kopen (GearBest laagste prijs)


Beste smartphone onder €175: Xiaomi Redmi Note 4X

Prijs: 155-170 euro

De Xiaomi Redmi Note 4X is een absolute publieksfavoriet in China, India en Rusland en dat is geen wonder: betrouwbaarder en beter kan je een smartphone niet krijgen voor minder dan 150 euro - en dat terwijl het ook nog eens een 5,5 inch toestel is, van het formaat iPhone 7 Plus. De Note 4X heeft de snelle Snapdragon 625-processor en in deze prijscategorie 32GB opslagruimte, dat je kan uitbreiden met een SD-kaart. De telefoon reageert uitstekend op je input, maar het beste moet nog komen: de batterij is met 4100 mAh ijzersterk - tot wel 2 keer zo krachtig als Europese alternatieven. Hij hoeft simpelweg niet elke nacht aan de oplader.

 

Waarom de Xiaomi Redmi Note 4X kopen?

- Onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding
- Batterij gaat tot twee dagen mee - 10 uur actief gebruik!
- Snapdragon 625-processor maakt hem snel
- Uitgevoerd in fraai metallic
- 32GB opslag, uitbreidbaar met SD-kaart
- Xiaomi heeft al tijden een hoog en betrouwbaar productieniveau
- Werkt op 4G van alle Nederlandse providers

 

Xiaomi Redmi Note 4X minpunten?

- Camera houdt niet over
- Niet alle versies ondersteunen 4G-band B20; daarbij werkt 4G niet op T-Mobile en Tele2

 

Niet voor niets een publieksfavoriet in het oosten: de Xiaomi Redmi Note 4X is betrouwbaar, snel en heeft een geweldige batterij.

 

XIAOMI REDMI NOTE 4X KOPEN (Aliexpress LAAGSTE PRIJS)


Beste smartphone onder €125: Xiaomi Redmi 4X

Prijs: 112-132 euro

Liever het formaat van de iPhone 7 in plaats van de iPhone 7 Plus?  Dan is de Redmi 4X beste keuze voor heel weinig geld. Net als bij de Note 4X houdt de camera niet over; die presteert eigenlijk alleen adequaat bij helder daglicht. Maar voor de rest biedt het toestel ongelooflijk veel waar voor zijn geld. Het toestel hoeft niet elke nacht aan de oplader dankzij de 4100 mAh-batterij, het toestel is bijzonder snel voor dit geld en ook het scherm is goed.

 

Waarom de Xiaomi Redmi 4X kopen?


- Onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding
- Batterij gaat tot twee dagen mee - 15 uur actief gebruik!
- Uitgevoerd in fraai metallic
- 32GB opslag, uitbreidbaar met SD-kaart
- Xiaomi heeft al tijden een hoog en betrouwbaar productieniveau
- Werkt op 4G van alle Nederlandse providers

 

Xiaomi Redmi 4X minpunten?


- Camera houdt niet over
- Zwarte versie duurder dan de goud-witte

 

In deze prijscategorie is het kwaliteitsverschil tussen het smartphone-aanbod in Nederlandse winkels en de Xiaomi Redmi 4X werkelijk onvoorstelbaar. Je doet geen consessies, maar krijgt écht een goede smartphone.

 

Xiaomi Redmi 4X kopen (GearBest LAAGSTE PRIJS)


Runner-up smartphone onder €125: Vernee Thor Plus

Prijs: 100-130 euro

Vernee is een van de nieuwste underdogs uit China, met toestellen die een stuk beter in elkaar geschroefd zijn dan die van andere onbekende merken. De Vernee Thor Plus is van het formaat iPhone 7 Plus, heeft een fantastisch scherm met levendige kleuren en een gigantische batterij waar je drie dagen mee moet kunnen halen. Bovendien zit er een batterij-verlengstand op. Je kiest drie apps die je nog wilt kunnen gebruiken, de rest van de processen wordt afgesloten en zo moet je nog uren vooruit kunnen. Waarom ik deze niet aanraad boven de Xiaomi Redmi Note 4X? De betrouwbaarheid op lange termijn moet hier nog worden bewezen.

 

Waarom de Vernee Thor Plus kopen?


- Meer dan twee dagen met een batterij - 15+ uur actief gebruik
- Helder en levendig scherm
- Batterij-verlengstand
- 32GB opslag, uitbreidbaar met SD-kaart
- Werkt op 4G van alle Nederlandse providers

 

Vernee Thor Plus minpunten?


- Menuknopjes niet verlicht
- Camera houdt niet over
- Betrouwbaarheid op lange termijn nog niet bewezen

 

Met een moderner scherm en een nog sterkere batterij, lijkt de Vernee Thor Plus een streepje voor te hebben op de Xiaomi's in deze lijst. De betrouwbaarheid op termijn moet echter nog worden bewezen.

 

Vernee Thor Plus kopen (GearBest LAAGSTE PRIJS)


Dat waren ze: de beste budget smartphones uit China, na uren en uren van vergelijkend warenonderzoek en indrukken van YouTubers en reviewers. Ga je zelf sprokkelen naar goedkope Chinaphones? Bereid je dan voor op een woud aan merken waar je nog nooit van hebt gehoord. Om je de moeite te besparen, hier alvast een aantal merken waar de kwaliteit niet van gegarandeerd is. In deze merken hoef je je voorlopig niet te verdiepen:

- Blu
- Bluboo
- Cubot
- Doogee
- Leagoo
- LeEco
- Ulefone
- Umidigi

Ga je een van de Chinese smartphones uit deze lijst kopen? Doe het dan via de link dit artikel. Je helpt mij dan een beetje, maar belangrijker: je weet dan zeker dat je een internationale versie van de telefoon hebt, die in Nederland werkt. Veel plezier ermee!

 

Lees ook: De beste oordoppen onder 10-30 euro: goedkope top IEM's uit China

 

Heb je een van de smartphones uit dit lijstje gekocht? Ik hoor graag wat je ervan vindt!