De beste goedkope Bluetooth speakers onder 50 euro

Wie aan draagbare, goede Bluetooth speakers denkt, denkt meteen aan JBL. Maar wat als je niet 150, maar maximaal 50 euro euro wilt uitgeven aan een goede Bluetooth speaker? Dan kan je de aanbiedingen van JBL, UE, Sony en House of Marley beter laten liggen. Dan zijn er veel betere alternatieven uit China. Dit zijn ze: de beste goedkope Bluetooth speakers.

Beste goedkope Bluetooth speakers 50 euro.jpg

Voor de totstandkoming van deze lijst kocht en testte ik acht Chinese Bluetooth speakers, die ik selecteerde op basis van lang onderzoek van expertreviewers en gebruikersrecensies op AliExpress en Amazon. Na de aankoop, testte ik de speakers uitvoerig zelf. Op het gebied van muziek, podcasts en video's. Via Bluetooth, maar ook aan een kabeltje als dat kan.

Van de acht speakers vond ik vier speakers niet goed genoeg om aan te raden. De speakers die de lijst hebben gehaald, vind ik aanzienlijk beter klinken dan wat je bij bijvoorbeeld die Mediamarkt of Nederlandse webshops voor hetzelfde geld krijgt. Houd er wel rekening mee dat het alle waar naar zijn geld is. Verwacht geen audiofiele kwaliteit in een goedkope compacte box, of de waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding van oordopjes, Bluetooth koptelefoons of volledig draadloze oordopjes. Verwacht wél uitstekende alternatieven voor speakers van JBL, Sony, UE en andere bekende merken.

Dit artikel is bijgewerkt op 9 juni 2019, met nu ook links naar Amazon Duitsland. Daarbij loop je geen risico op importheffing en komt je bestelling vaak binnen enkele dagen aan. Ik heb zelf zeer goede ervaringen met bestellen en retourneren bij Amazon Duitsland.

Hier gaan we - dit zijn de beste goedkope Bluetooth speakers:


Beste Bluetooth speaker onder 50 euro: Doss Soundbox Pro

50 euro

Een uitstekend alternatief voor de JBL Flip 4 - en kost minder dan de helft!

Een uitstekend alternatief voor de JBL Flip 4 - en kost minder dan de helft!

De Doss Soundbox Pro springt in het oog door de verlichting om de rand van de speaker. Standaard heeft ie een discostand, maar je kan het licht ook permanent laten branden in het groen, rood, blauw, geel of aqua. Het licht uitzetten kan gelukkig ook. Nog iets geinigs: door een tweede Soundbox Pro via de 'Add' knop toe te voegen, creëer je een stereobeeld met twee speakers die elkaar aanvullen.

De Soundbox Pro kan verder tegen spetters en regen en hij heeft twee afspeelmogelijkheden naast Bluetooth. In de achterkant kan je een geheugenkaart stoppen, maar ook een audiokabel. Met een 3,5 mm audio-naar-audio kabel maak je van de Soundbox Pro zo ook direct een leuke laptop speaker.

De geluidskwaliteit is prima voor dit formaat speaker en deze prijs. De Soundbox Pro klinkt lekker vol op lagere, maar ook hogere volumes. Zowel in de bas als in de middentonen. In video's, luisterboeken/ podcasts maar ook in muziek krijgen vocalen daarnaast genoeg ruimte. Het geluidsprofiel lijkt op dat van de razend populaire JBL Flip 4, die ruim het dubbele kost. Warmte gaat boven de helderheid van stemmen en instrumenten, en dat zorgt voor een aangenaam, lekker lang luisterbaar geheel. Heb je in de muziek graag nóg wat meer achtergrondwarmte, dan druk je de Bass-knop in en worden nog wat meer hoge tonen verruild voor bastonen. In beide standen kan hij trouwens behoorlijk hard.

Of je hem nou gebruikt in het vakantiehuisje, de badkamer, een studentenkamer (gewoon verbinden aan de laptop deze!) of in stereo in de woonkamer: de Doss Soundbox Pro 2 is een goedkope, fijne metgezel.

Doss Soundbox Pro kopen bij Amazon Duitsland

Doss Soundbox Pro kopen op AliExpress


Beste Bluetooth-speaker voor op reis: Anker Soundcore 2

45 euro

De Anker Soundcore (rechts) is compacter en lichter dan de Doss en Tronsmart

De Anker Soundcore (rechts) is compacter en lichter dan de Doss en Tronsmart

De Anker Soundcore 2 wordt vaak als winnaar aangewezen in testen van goedkope Bluetooth speakers. Dat is geen wonder. De Soundcore 2 heeft een verbluffende batterijduur van zo'n 24 uur, hij kan tegen gespetter en hij is een stukje lichter en compacter dan de Soundbox Pro. Bovendien is ie iets goedkoper en kan je ook deze speaker via een audiokabel als laptopspeaker gebruiken.

De speaker lijkt op lage volumes erg op de Soundbox Pro. Ook de Anker legt dus de nadruk op warmte en een bas. Stemmen en instrumentale details worden minder naar voren gebracht. Die keuze pakt goed uit tijdens een gesprek: zelfs als je de Soundcore in een grote kamer zet, weet hij de ruimte te vullen met warmte. Wil je het volume hoger, bijvoorbeeld op een feestje, dan schiet de Soundcore 2 wat tekort. De bas wordt dan verdrongen door middentonen en muziek doet wat iel aan.

Toch: met zijn warme geluid, compacte afmetingen en onvoorstelbare batterij, is de Anker Soundcore 2 een geweldige Bluetooth speaker voor in een compacte kamer of op reis.

Anker Soundcore 2 kopen bij Amazon Duitsland


Beste goedkoopste Bluetooth-speaker: NBY-18

15 euro

Met heldere stemgeluiden en middentonen: de NBY-18 voor 15 euro

Met heldere stemgeluiden en middentonen: de NBY-18 voor 15 euro

Mag het nog goedkoper? Nog lichter? Nog draagbaarder? Dan komt de NBY-18 in zicht. Voor slechts 15 euro heb je een compacte Bluetooth speaker die zo in je koffer of rugzak gaat.

De NBY-18 klinkt niet zo vol en warm als de Doss, Tronsmart (zie overige aanbevelingen) of Anker, maar is wel een stuk luider en helderder dan de speaker van je smartphone. Met name stemmen komen goed naar voren; nadrukkelijker dan de duurdere opties. Zet de bass booster in de equalizer van Spotify of je telefoon aan, en er komt zelfs een beetje bas bij. Al is dat wel betrekkelijk voor zo'n kleine speaker, natuurlijk. Toch klinkt de NBY-18 zeker op volume een stuk zuiverder dan de kleinste Bluetooth-speakertjes van House of Marley en Sony, die tegen de 40 euro aan zitten.

Ook dit apparaatje is trouwens lekker praktisch. Je laad hem snel op via USB, hij kan ook aan de stroom muziek spelen en met een audiokabeltje sluit je hem zo aan op je laptop of andere apparaten.

NBY-18 kopen bij Amazon Duitsland

NBY-18 kopen op AliExpress


Andere goede goedkope Bluetooth speaker:

Tronsmart Mega (50 euro): De Tronsmart Mega is een gedroomde keukenspeaker. Hij heeft een gezellig warm geluid waar je uren naar kan luisteren - maar misschien net te weinig om in een grote woonkamer te zetten. De Tronsmart legt minder nadruk op bas dan de Soundbox Pro en heeft geen lichtgevende rand. Dat zal voor veel mensen een voordeel zijn. Verder heeft de zwaarste speaker uit deze rits een audiokabel-aansluiting en kan je ook deze in stereo schakelen als je er nog een koopt.

Het is niet mijn testwinnaar, omdat het geluid van de Soundbox Pro buiten verder komt - en dus in meer omstandigheden. Toch is dit een aanrader. (Kopen bij Amazon Duitsland) (Kopen op AliExpress)


Voetnoot

Wil je een van de beste goedkope Bluetooth speakers uit dit artikel kopen? Overweeg dat dan te doen via mijn kooplinks. Dat kost jou niks extra, en helpt mij financieel een beetje in mijn voortdurende zoektocht naar de beste goedkope Chinese audio. Ik hoor graag wat je van je aankoop vindt! <3

Andere artikelen:

- Beste draadloze oordopjes onder 50 euro

- Beste Bluetooth koptelefoons onder 50 euro

- Beste earphones onder 50 euro