De beste goedkope Bluetooth koptelefoons van AliExpress - getest!

Een goede goedkope Bluetooth koptelefoon, moet je daarvoor bij Beats, JBL, Sony of Philips shoppen? Nee! Via AliExpress koop je veel betere hoofdtelefoons voor veel minder geld. Met een betere batterijduur, comfort en geluidskwaliteit. Dit zijn ze - na grondig testen: de beste goedkope draadloze koptelefoons van AliExpress.

Beste goedkope Bluetooth koptelefoons.jpg

Net als bedrade oordopjes en volledig draadloze oordopjes, testte ik de afgelopen maanden allerlei Chinese headphones. Mijn zoektocht leverde zeker in het begin nog geen goede resultaten op. Willekeurig koptelefoons op AliExpress blijkt een slecht idee.

Maar zomaar iets aannemen van de eerste de beste YouTuber of lijstjessite, stuurt je ook in het bos in. Het helpt daarbij niet dat veel websites willekeurige producten ongetest in een artikeltje gooien.

Chinese headphones kopen? Wees selectief!

Voorbeeld: als je al eens hebt gezocht naar hoofdtelefoons op AliExpress, ben je ongetwijfeld de producten van Bluedio tegengekomen. De T6, de T2, T4s of TM bijvoorbeeld. Dat zijn modellen die veel reviewers ook zagen en hebben opgepikt. Het zijn stuk voor stuk geen slechte headphones: ze klinken redelijk gedetailleerd en zijn een stuk steviger gebouwd dan wat je bij de Mediamarkt koopt voor hetzelfde geld. Maar tegelijk kunnen het comfort en met name de geluidskwaliteit nog veel beter - als je verder kijkt en leert waar te kijken. Wees dus selectief!

De afgelopen periode dook ik in AliExpress en vergeleek uitgebreid gebruikersrecensies, merken en typenamen. Ik selecteerde een kleine vijftien populaire modellen, die ik testte op comfort, geluidskwaliteit, bouwkwaliteit, bediening en verbinding.

Dit zijn de beste goedkope Bluetooth koptelefoons op AliExpress.


Beste goedkope Bluetooth koptelefoon: OneAudio DJ Studio Wireless

€30

Beste goedkope Bluetooth koptelefoon DJ Wireless.jpg

De OneAudio DJ Studio Wireless doet werkelijk alles wat je van een goede dure draadloze koptelefoon verwacht, en doet dat ook nog tegen de absurde prijs van 30 euro.

De koptelefoon is stevig gebouwd en heeft een zakelijk en vriendelijk zwart karakter. Met zijn grootte valt hij ruim over je oren, waar hij comfortabel voelt door zijn nep-lederen oorkussens. Hij drukt niet teveel op je hoofd en heeft uitstekende knoppenbediening op de rechter oorschelp. Daar vind je op de tast zo de knoppen voor het volume, pauze, een telefoontje opnemen of (met een lange druk) een nummer overslaan of teruggaan. De batterij gaat een riante 25 uur mee op een lading.

De OneAudio DJ Studio Wireless doet er nog een schep bovenop: de headphone dempt omgevingsgeluid namelijk uitstekend. Officieel heeft hij geen active noise cancelling functie, maar de OneAudio filtert omgevingsgeluid beter weg dan de beste noise cancelling headphones tot 150 euro. Al op laag volume muziek, blokkeer je de omgeving om je heen. Indrukwekkend.

Maar het beste komt nog: de geluidskwaliteit. Het geluid is voor dit geld ongekend gebalanceerd en helder. De bas is prettig aanwezig en geeft de muziek een warme toon, maar hij overheerst niet en geeft vol de ruimte aan midden en hoge tonen. Die zijn dan ook lekker gedetailleerd, van ver en dichtbij, links en rechts. Zelfs in drukkere tracks zoals Under the Bridge van de Red Hot Chili Peppers, hebben instrumenten hun eigen eigen plek en hoor je de zanger (zoals het hoort!) de microfoon bijna inslikken. Ja - ook het geluid is beter dan de geteste Westerse headphones van 150 euro.

Om het feest helemaal compleet te maken, loopt het geluid volledig synchroon bij video's kijken en wordt de koptelefoon ook geleverd met een audiokabel én een gaming headset die je erop kan schroeven.

Voor muziek, films en zelfs voor gamen: de OneAudio DJ Studio is de beste goedkope Bluetooth koptelefoon tot nu toe.


Beste goedkope bass headphone: OneOdio Elysium

€20

Goede Goedkope Bluetooth koptelefoon OneOdio.jpeg

Geloof het of niet, maar ook de beste goedkope koptelefoon voor basliefhebbers komt van OneAudio - al schrijf je het hier opeens OneOdio. De Elysium ziet er ludiek uit. Een beetje alsof ie bij een oude pilotenhelm hoort. De kussens op het oor zijn echter megazacht en comfortabel, en hetzelfde geldt voor de stevige stoffen hoofdband. Ondanks dat het een on-ear is, wordt hij niet snel te warm op je oren. Ook met een bril werkt hij perfect.

Het beste onderdeel is echter de klank. De OneOdio Elysium heeft een heerlijk vol geluid, met een ronduit opzwepende bas die voortdurend een feestje op je hoofd bezorgt. Maar gooi de hoge tonen eenmalig omhoog in je Spotify-instellingen (instelling: Treble Booster) of je apparaat, en het wordt nog beter. Dan krijgen ook stemmen en hogere instrumenten als gitaren en violen de ruimte om te shinen. Náást de bas die gewoon fanatiek blijft pompen. Waanzinnig!

Het houdt er nog niet bij op. De batterij van de Elysium gaat 25 uur mee op een lading en ondanks dat hij er uniek uitziet, is de bouwkwaliteit ook goed. Hij blijft eveneens prima zitten als je je hoofd snel schudt.

Houd er een Beats of JBL van een euro of 80 naast en de bekende merken vallen keihard door de mand. De OneOdio Elysium lacht ze uit. Een feestje op je hoofd... voor twintig euro.


Beste budget koptelefoon voor werk: August EP650

€55

Beste goedkope Bluetooth koptelefoon EP650.jpeg

De OneAudio DJ Studio Wireless is een uitstekende allround koptelefoon, maar als je specifiek een hoofdtelefoon voor op het werk zoekt, overweeg dan zeker ook de August EP650.

Die heeft weliswaar geen active noise cancelling, maar deelt wel een belangrijke overeenkomst met de Bose QuietComfort: je hoeft hem alleen maar op te zetten en je zet de omgeving al een beetje 'uit'. Met muziek aan wordt het geluid om je heen zelfs helemaal gedempt. Zelfs al staat de muziek erg zacht.

Maar: dat biedt de OneAudio ook. Waar de August EP650 zakelijk misschien handiger is, is zijn muzikale karakter. Dat is erop gericht om vooral heel lang achter elkaar naar te kunnen luisteren. Op de achtergrond of middelhoge volumes. Het geluid is aangenaam warm en zelfs aanstekelijk ruimtelijk. Je hoort details en instrumenten goed uit een richting komen. Maar het is ook heel laidback. Goedmoedig. De bas wil niet te snel en hoge tonen zeuren niet om je aandacht: dit is er echt een voor de werkvloer.

De August EP650 is wat duurder dan de rest en het plastic ervan kraakt ook een beetje in je hand (niet op je hoofd), maar daar houden de nadelen op. De kussens zijn uitstekend los van elkaar over je oren te plaatsen en de bediening op het rechter oor kan niet duidelijker.

Met het ruimtelijke laidback geluid, het dempen van omgevingsgeluid en de batterijduur van 30 uur, is dit een goede Bluetooth koptelefoon om jezelf in te verliezen.


Andere goedkope Bluetooth hoofdtelefoons die ik heb getest

Update 27 juni 2019: Voor de totstandkoming van deze test heb ik meer goedkope draadloze koptelefoons van AliExpress getest. Sommige daarvan zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar. Toch: om een zo volledig mogelijk beeld te geven, beschrijf ik de andere geteste modellen nu ook in kleine reviews. Ik heb ze in volgorde van aanraden gezet. Ofwel: de Edifier is een stuk beter dan de Salar.

 • Edifier W800BT (€40): Deze plastic ogende, maar wel comfortabel zittende koptelefoon biedt maar liefst 40 uur aan batterijduur en biedt een gebalanceerd geluidsbeeld, dat je prima uren achter elkaar kan luisteren. Een goed, goedkoper alternatief voor de August EP650. AliExpress

 • Bluedio TM (€20): Vocalen en sommige instrumenten klinken soms een beetje blikkerig op dit model, maar wat is hij sterk en wat ziet hij er stoer uit. Je zou hem kunnen kopen om zijn looks en comfort (hoewel hij wel wat zwaar is). AliExpress

 • Merkloze draadloze koptelefoon (€10): Heb je mijn review over de Action-koptelefoon gelezen? Uit China kan je ook een draadloze versie halen voor een tientje, die net zo verrassend goed en gebalanceerd klinkt. Verwacht qua bouwkwaliteit en comfort alleen niet al teveel. Leuk voor kinderen, stiekem ook leuk voor jezelf. AliExpress

 • Overdrive Lucid Cube (€50): Dezelfde heerlijk klinkende koptelefoon als de OneOdio Elysium, maar dan uitgevoerd in het zwart met roségoude accenten en naar fabriek stinkende rubber oorkussens. Voor twee keer de prijs van de Elysium! Je kan beter het ‘origineel’ kopen dus. Niet langer verkrijgbaar

 • Ausdom M05 (€35): Hier zijn heel veel verrassend positieve reviews van te vinden, maar ik vermoed dat ze gesponsord zijn. De M05 biedt aardig comfort en een lekkere bas, maar klinkt verder wat vlak, en in drukke liedjes zelfs modderig. AliExpress

 • QCY J1 (€20): Heb je genoeg haar? Dan is deze overdadig plastic koptelefoon misschien wel wat voor jou. Hij klinkt goed, gedetailleerd en ruimtelijk, maar het harde plastic is niet erg comfortabel. Gaat wel 25 uur op een batterijlading. Niet langer verkrijgbaar

 • JBL E50 BT (€65): Geen Chinees model, maar gewoon een die je bij de Mediamarkt kan kopen. Hij oogt sterk en stoer uit, maar de bas is overheersend, de hoge noten zijn scherp en de middentonen vallen weg. Amazon Duitsland

 • Baseus D01 (€15): De D01 klinkt niet al te gedetailleerd, maar wel fijn warm. Helaas ziet hij eruit alsof je hem voor 5 euro uit de uitverkoopbak haalt - en zo zit hij ook. Drukt op je oren, maar valt toch van je hoofd bij de minste beweging. AliExpress

 • QCY QY50 (€15): Zelfde categorie als de Baseus. Minimaal qua grootte, maar drukt hard tegen je hoofd en op je oren. Het geluid is overdreven warm, veel te opgekropt bovendien - waardoor allerlei details verloren gaan. Niet langer verkrijgbaar

 • Dodocool T01 (€15): Het ontwerp is gejat van de Sony MH1000XM2, maar dan uitgevoerd in een versie met hard plastic en zonder enig comfort. Bovendien moet je flink aan je equalizer schroeven voordat er enigszins coherent geluid uit komt. Niet langer verkrijgbaar

 • Salar S11 (€15): Ai. Deze headphone klinkt niet eens beroerd - verrassend gebalanceerd zelfs. Maar hij zit voor geen meter - de hoofdband wordt niet aan beide kanten even strak gehouden, waardoor je het goede geluid alleen hoort als je hem flink tegen je oren aan drukt. AlIExpress


Voetnoot

Voor het tot stand komen van deze vergelijking van Bluetooth koptelefoons, testte ik bijna twintig modellen. Daaronder vallen headphones van Westerse merken als Philips, JBL, Sony, Beats, House of Marley en Fresh 'n Rebel, maar ook de Chinese AliExpress-merken Bluedio, Edifier, Mpow, Ausdom, Salar en Dodocool. Ik test op bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, ermee fietsen en lopen, de verbinding, de bediening en batterijduur. De koptelefoons in dit artikel zijn mijn onbetwiste aanraders.

Plan je een van de headphones te kopen? Overweeg dan om het via een kooplink in dit artikel te doen. Dat kost jou niks extra, maar helpt mij een beetje in mijn verder gaande jacht naar de beste goedkope Chinese audio.

Ik hoor graag welke het is geworden en wat je ervan vindt!

Lees ook mijn andere artikelen: