De beste goedkope Bluetooth koptelefoons van AliExpress - getest!

Een goede goedkope Bluetooth koptelefoon, moet je daarvoor bij Beats, JBL, Sony of Philips shoppen? Nee! Via AliExpress koop je veel betere hoofdtelefoons voor veel minder geld. Met een betere batterijduur, comfort en geluidskwaliteit. Dit zijn ze - na grondig testen: de beste goedkope draadloze koptelefoons van AliExpress.

Beste goedkope Bluetooth koptelefoons.jpg

Net als bedrade oordopjes en volledig draadloze oordopjes, testte ik de afgelopen maanden allerlei Chinese headphones. Mijn zoektocht leverde zeker in het begin nog geen goede resultaten op. Willekeurig koptelefoons op AliExpress blijkt een slecht idee.

Maar zomaar iets aannemen van de eerste de beste YouTuber of lijstjessite, stuurt je ook in het bos in. Het helpt daarbij niet dat veel websites willekeurige producten ongetest in een artikeltje gooien.

Chinese headphones kopen? Wees selectief!

Voorbeeld: als je al eens hebt gezocht naar hoofdtelefoons op AliExpress, ben je ongetwijfeld de producten van Bluedio tegengekomen. De T6, de T2, T4s of TM bijvoorbeeld. Dat zijn modellen die veel reviewers ook zagen en hebben opgepikt. Het zijn stuk voor stuk geen slechte headphones: ze klinken redelijk gedetailleerd en zijn een stuk steviger gebouwd dan wat je bij de Mediamarkt koopt voor hetzelfde geld. Maar tegelijk kunnen het comfort en met name de geluidskwaliteit nog veel beter - als je verder kijkt en leert waar te kijken. Wees dus selectief!

Na een kleine twintig modellen grondig te hebben getest (en best wat geld over de balk te hebben gesmeten), is dit mijn selectie van écht goed spul. Qua comfort, geluid, bouwkwaliteit, bediening, verbinding én geluidskwaliteit. Dit zijn de beste Bluetooth koptelefoons op AliExpress - écht getest.


Beste goedkope Bluetooth koptelefoon: OneAudio DJ Studio Wireless

€30

Beste goedkope Bluetooth koptelefoon DJ Wireless.jpg

De OneAudio DJ Studio Wireless doet werkelijk alles wat je van een goede dure draadloze koptelefoon verwacht, en doet dat ook nog tegen de absurde prijs van 30 euro.

De koptelefoon is stevig gebouwd en heeft een zakelijk en vriendelijk zwart karakter. Met zijn grootte valt hij ruim over je oren, waar hij comfortabel voelt door zijn nep-lederen oorkussens. Hij drukt niet teveel op je hoofd en heeft uitstekende knoppenbediening op de rechter oorschelp. Daar vind je op de tast zo de knoppen voor het volume, pauze, een telefoontje opnemen of (met een lange druk) een nummer overslaan of teruggaan. De batterij gaat een riante 25 uur mee op een lading.

De OneAudio DJ Studio Wireless doet er nog een schep bovenop: de headphone dempt omgevingsgeluid namelijk uitstekend. Officieel heeft hij geen active noise cancelling functie, maar de OneAudio filtert omgevingsgeluid beter weg dan de beste noise cancelling headphones tot 150 euro. Al op laag volume muziek, blokkeer je de omgeving om je heen. Indrukwekkend.

Maar het beste komt nog: de geluidskwaliteit. Het geluid is voor dit geld ongekend gebalanceerd en helder. De bas is prettig aanwezig en geeft de muziek een warme toon, maar hij overheerst niet en geeft vol de ruimte aan midden en hoge tonen. Die zijn dan ook lekker gedetailleerd, van ver en dichtbij, links en rechts. Zelfs in drukkere tracks zoals Under the Bridge van de Red Hot Chili Peppers, hebben instrumenten hun eigen eigen plek en hoor je de zanger (zoals het hoort!) de microfoon bijna inslikken. Ja - ook het geluid is beter dan de geteste Westerse headphones van 150 euro.

Om het feest helemaal compleet te maken, loopt het geluid volledig synchroon bij video's kijken en wordt de koptelefoon ook geleverd met een audiokabel én een gaming headset die je erop kan schroeven.

Voor muziek, films en zelfs voor gamen: de OneAudio DJ Studio is de beste goedkope Bluetooth koptelefoon tot nu toe.


Beste goedkope bass headphone: OneOdio Elysium

€20

Goede Goedkope Bluetooth koptelefoon OneOdio.jpeg

Geloof het of niet, maar ook de beste goedkope koptelefoon voor basliefhebbers komt van OneAudio - al schrijf je het hier opeens OneOdio. De Elysium ziet er ludiek uit. Een beetje alsof ie bij een oude pilotenhelm hoort. De kussens op het oor zijn echter megazacht en comfortabel, en hetzelfde geldt voor de stevige stoffen hoofdband. Ondanks dat het een on-ear is, wordt hij niet snel te warm op je oren. Ook met een bril werkt hij perfect.

Het beste onderdeel is echter de klank. De OneOdio Elysium heeft een heerlijk vol geluid, met een ronduit opzwepende bas die voortdurend een feestje op je hoofd bezorgt. Maar gooi de hoge tonen eenmalig omhoog in je Spotify-instellingen (instelling: Treble Booster) of je apparaat, en het wordt nog beter. Dan krijgen ook stemmen en hogere instrumenten als gitaren en violen de ruimte om te shinen. Náást de bas die gewoon fanatiek blijft pompen. Waanzinnig!

Het houdt er nog niet bij op. De batterij van de Elysium gaat 25 uur mee op een lading en ondanks dat hij er uniek uitziet, is de bouwkwaliteit ook goed. Hij blijft eveneens prima zitten als je je hoofd snel schudt.

Houd er een Beats of JBL van een euro of 80 naast en de bekende merken vallen keihard door de mand. De OneOdio Elysium lacht ze uit. Een feestje op je hoofd... voor twintig euro.


Beste budget koptelefoon voor werk: August EP650

€55

Beste goedkope Bluetooth koptelefoon EP650.jpeg

De OneAudio DJ Studio Wireless is een uitstekende allround koptelefoon, maar als je specifiek een hoofdtelefoon voor op het werk zoekt, overweeg dan zeker ook de August EP650.

Die heeft weliswaar geen active noise cancelling, maar deelt wel een belangrijke overeenkomst met de Bose QuietComfort: je hoeft hem alleen maar op te zetten en je zet de omgeving al een beetje 'uit'. Met muziek aan wordt het geluid om je heen zelfs helemaal gedempt. Zelfs al staat de muziek erg zacht.

Maar: dat biedt de OneAudio ook. Waar de August EP650 zakelijk misschien handiger is, is zijn muzikale karakter. Dat is erop gericht om vooral heel lang achter elkaar naar te kunnen luisteren. Op de achtergrond of middelhoge volumes. Het geluid is aangenaam warm en zelfs aanstekelijk ruimtelijk. Je hoort details en instrumenten goed uit een richting komen. Maar het is ook heel laidback. Goedmoedig. De bas wil niet te snel en hoge tonen zeuren niet om je aandacht: dit is er echt een voor de werkvloer.

De August EP650 is wat duurder dan de rest en het plastic ervan kraakt ook een beetje in je hand (niet op je hoofd), maar daar houden de nadelen op. De kussens zijn uitstekend los van elkaar over je oren te plaatsen en de bediening op het rechter oor kan niet duidelijker.

Met het ruimtelijke laidback geluid, het dempen van omgevingsgeluid en de batterijduur van 30 uur, is dit een goede Bluetooth koptelefoon om jezelf in te verliezen.


Voetnoot

Voor het tot stand komen van deze vergelijking van Bluetooth koptelefoons, testte ik bijna twintig modellen. Daaronder vallen headphones van Westerse merken als Philips, JBL, Sony, Beats, House of Marley en Fresh 'n Rebel, maar ook de Chinese AliExpress-merken Bluedio, Edifier, Mpow, Ausdom, Salar en Dodocool. Ik test op bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, ermee fietsen en lopen, de verbinding, de bediening en batterijduur. De koptelefoons in dit artikel zijn mijn onbetwiste aanraders.

Plan je een van de headphones te kopen? Overweeg dan om het via een kooplink in dit artikel te doen. Dat kost jou niks extra, maar helpt mij een beetje in mijn verder gaande jacht naar de beste goedkope Chinese audio.

Ik hoor graag welke het is geworden en wat je ervan vindt!

Lees ook mijn andere artikelen:

- De beste truly wireless earbuds tot 50 euro

- De beste Bluetooth oordoppen tot 25 euro

- De beste earphones tot 50 euro

- Overzicht van alle artikelen