De beste Bluetooth oordoppen onder 25 euro

Beste Bluetooth oordoppen budget 2018.jpg

Moeten goede draadloze oordoppen echt 150 euro kosten? Welnee - er zijn allerlei goedkope alternatieven voor de Apple AirPods. Die nog beter klinken ook. Dit zijn de beste Bluetooth oordoppen onder 25 euro.

Wie in Nederland door winkels struint op zoek naar goedkope Bluetooth oordoppen, komt bedrogen uit. Goede draadloze oordoppen in het budget-segment zijn er eigenlijk niet. De eerste leuke exemplaren kom je tegen voor 75 euro, en die zijn nog niet zo goed als de topper uit deze lijst. De setjes die ik aanraad in deze lijst, komen dan ook zonder uitzondering uit China. Ze zijn eenvoudig te bestellen vanaf GearBest of AliExpress. De levertijd kan oplopen tot drie weken, maar je krijgt er wel wat voor terug.

Waarom draadloze oordoppen uit China?

+ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
+ Balans in geluid bij onderstaande sets beter dan bij Apple AirPods (!)
+ Ingebouwde microfoon en bel-knop
+ Worden geleverd met verschillende dopjes
+ Makkelijk te bestellen, zonder importheffing tot 22 euro

Waar moet je op letten?

- Er bestaat ook nog veel merkloze rommel in China - maar die vind je niet in dit overzicht.

LET OP: Liever volledig draadloze oordoppen? Klik hier

Het afgelopen jaar testte ik talloze oordoppen, draadloos en met draad. Ik baseer mijn oordeel op basis van reviews van anderen en zelf uren tot dagen extensief luisteren. Zo durf ik te stellen: dit zijn de beste Bluetooth oordoppen onder 25 euro:


Bluedio TE: perfect voor het sporten

10-18 euro

Beste Bluetooth earbuds Bluedio TE.jpg

Wat mogen goede Bluetooth-oordoppen voor het sporten kosten? 50 euro? 100 euro? Wat dacht je van 13 euro?! De Bluedio TE blijven perfect zitten tijdens het bewegen. Dat komt door de rubber haken boven de eartips, die je in je oren hoekt. Doet geen pijn, past uitstekend en de doppen blijven er voortreffelijk door zitten. Zo vallen de earphones niet uit je oren tijdens het sporten. Met de afstandsbediening in het midden van de verbindende kabel, kan je zes uur op een lading. Genoeg voor een lange sessie wielrennen.

Ook het geluid van de Bluedio TE lijkt gemaakt voor het sporten. Het is niet zo gedetailleerd als de twee andere sets in de lijst, maar legt nadruk op de grote lijnen. Dat is geen probleem, want hoe meer je beweegt, hoe sneller de nuances in muziek wegvallen. Door details weg te laten, houd je altijd hetzelfde, warme geluid. De Bluedio TE weet je bovendien op te zwepen met een altijd aanwezige, maar nooit te overheersende bas.

Met name met dance en andere elektronische muziek komt de TE uitstekend tot zijn recht - en is het een ideale metgezel voor het sporten. Voor een spotprijs.


QCY QY8: muzikale allrounder

15-20 euro

Beste draadloze oordopen QCY QY8.jpg

De QCY QY8 heeft twee oorstukken die onderling verbonden zijn met een kabeltje. In het linker stuk zit de aansluiting om de oordoppen op te laden, rechts vind je de knoppen voor de volume, pauze en afspelen, aan- en uitzetten en een telefoontje opnemen. Daardoor zijn de oorstukken wat groot, maar is de kabel vrij van gewichten, wat de QY8 een fijne compagnon maakt voor het sporten: er klettert geen afstandsbediening in je nek.

Je hoeft echter niet te sporten om de QY8 fijn te vinden. Deze goedkope draadloze oordoppen zijn namelijk ook sterk op het gebied van audiokwaliteit. De QY8 heeft een warme klank met een aanstekelijke bas, en midden- en hoge tonen zijn goed vertegenwoordigd. De muziek klinkt levendig is in elk muziekgenre in balans. Een uitstekende, muzikale allrounder op Bluetooth-gebied: het kan voor 15 euro.


KZ ZSR: beste budget Bluetooth-oordoppen

14-22 euro

Beste Bluetooth oordoppen ZS ZSR 1.jpg

Rationeel gezien is de KZ ZSR niet de handigste Bluetooth-set. De doppen komen standaard met draad, en je moet er een apart Bluetooth-kabeltje bij kopen en in de doppen klikken, om er 'wireless' oordoppen van te maken. De batterij is dan na vier uur leeg en bij video's wordt geluid niet synchroon afgespeeld, in tegenstelling tot de andere sets in deze lijst. Maar als het om muziekkwaliteit gaat... dan moet je dus de KZ ZSR hebben.

Goede genade, wát een energie! De muziek is echt overal om je heen en klinkt met indrukwekkend veel detail. Het getrek aan bassnaren, het gesputter in blaasinstrumenten en elke slag op een drumstel te onderscheiden. Welk genre je er ook tegenaan gooit: de bas is opzwepend en altijd prettig aanwezig. De midden- en hoge tonen zitten daarbovenop bomvol details. Zoveel ruimtelijkheid, zo goed op alle tonen, zoveel kracht! Geweldige budget oordoppen met Bluetooth.


Voetnoot

Het arsenaal Chinese Bluetooth-oordoppen voor weinig geld wordt steeds groter. Er is een steeds groter woud aan merken - en de echte merken zijn steeds lastiger te onderscheiden van de setjes waar zomaar een naampje op is geplakt. Omdat Chinese bedrijven goedkoper kunnen produceren dan Westerse en Japanse, is de kwaliteit verrassend vaak hoog. Toch is het niet aan te raden om zomaar wat in te slaan op GearBest of AliExpress, ook al krijgt een setje hoge gebruikersbeoordelingen.

Zo heeft Awei bijvoorbeeld aardige en betaalbare Bluetooth-sets, zoals de T12 en de 920BL, maar de laatste heeft ingebouwde magneten die tot oorklachten kunnen leiden. Zulke rariteiten zijn nog niet uitgesloten bij Chinese producten. Nog goedkopere merken heb ik op Bluetooth-vlak nog niet aangedurfd en getest. De oordoppen in dit overzicht zijn grondig getest - en erg goed bevonden. Uitstekende geluidskwaliteit, waanzinnige value for money. You can't go wrong.

Veel luisterplezier - en laat me hieronder weten wat je ervan vindt!

   Bart

 

LEES OOK:

- De beste écht draadloze oordopjes onder 50 euro (2019)

Dit zijn de beste oordoppen onder 25 euro (2017)

- Dit zijn de beste earphones onder 50 euro (2018)

De beste goedkope smartphones onder 200 euro: budget-toppers uit China (2017)