De beste earphones onder 50 euro - via AliExpress uit China

Dit zijn de beste earphones onder 50 euro

Al een tijd lang ben ik op jacht naar de beste goedkope oordoppen uit China. Op deze website zette ik eerder al de beste oordoppen onder 25 euro op rij, en testte goede Bluetooth earphones onder 25 euro. Nu is het tijd voor een stap hoger. Dit zijn de beste earphones onder 50 euro.

Voor de nieuwkomer nog even waarom ik oordoppen uit China haal: omdat ze ongelooflijk veel waar voor hun geld bieden. Ze zijn niet alleen beter gebouwd, maar klinken ook veel beter dan wat je in Europa kan krijgen... voor het dubbele geld. Al voor 5 euro heb je een paar oordoppen die aanzienlijk beter klinken dan een setje Apple Earpods. En voor 20 euro heb je met de KZ ZSR al een set die diepe indruk maakt. Wat er gebeurt als je een segment hoger gaat shoppen, is bijna onvoorstelbaar. Vroeger kocht je voor dit geld een matige set van Sennheiser. Maar dat was vroeger. Dit zijn mijn drie favorieten die je nu voor dat geld koopt.

 

WAAROM OORDOPPEN VAN €50 UIT CHINA?

- Onvoorstelbaar geluid voor een ongelooflijk lage prijs
- Qua geluid vergelijkbaar met 100+ euro segment in Nederland
- Betere bouwkwaliteit dan Europese aanbod
- Eenvoudig bestellen via AliExpress, zonder importheffing omdat waarde op pakketje lager wordt aangegeven dan €22

 

WAAR MOET JE OP LETTEN?

- Geen volumeknoppen in het snoer
- Verzendtijd via AliExpress is zo'n drie weken, maar het is het waard
- Er wordt ook nog steeds veel rommel gemaakt in China - maar die rommel staat niet in deze lijst

 

Luister je nu naar Apple Earpods of merkloze dopjes? Dan maak je al een grote sprong voorwaarts met deze oordoppen onder 25 euro, of deze Bluetooth oordoppen onder 25 euro. Dit artikel is geschreven voor veeleisende luisteraars. 'Audiofielen' die een segment hoger gewend zijn of die nog een stap hoger willen maken, en voor personen die echt alles uit de muziek willen halen. Dat kan in China voor 50 euro. Daar gaan we!


Tin Audio T2: Ongekend helder en gedetailleerd

Ongeveer 40 euro

Beste earphones 50 euro Tin Audio T2

De Tin Audio T2 is geliefd bij zo'n beetje iedereen die de Chinese audiomarkt volgt, en dat is geen wonder. Het geluid dat de T2 produceert, is ongekend helder en natuurlijk. Met name de midden- en hoge tonen van de T2 zijn ongelooflijk zuiver en gedetailleerd. Je hoort niet alleen dat het geluid om je heen is; je kan de instrumenten ook precies plaatsen en hoort trillingen en ademhalingen in stemmen.

Het intro van Make You Feel My Love van Adele is kippenvel-opwekkend; de stem blijft daarna loepzuiver en de violen komen prachtig subtiel op. In Under the Bridge van de Red Hot Chili Peppers hoor je niet alleen de locatie van elk instrument (bas rechtsachter, gitaar links, hout op het drumstel linksachter, bekkens links- en rechtsachter), maar ook dat zanger Anthony Kiedis bijna de microfoon inslikt, zo dicht zit hij erop. De details zijn ontzagwekkend.

Verder: de metalen behuizingen zijn fraai en sterk, de kabel is solide en je kan de doppen zowel in je oor hangen als over je oor heen dragen.

Toch is de T2 niet voor iedereen. Basliefhebbers kunnen beter even verder onderaan dit artikel kijken, of moeten een minuutje knutselen. Door stukjes plakband op de ventilatiegaatjes in de behuizing te plakken, komt de bas een stuk beter naar voren. Dat gaan alleen wel weer wat ten koste van de minitieuze details in het midden en hoog.

Als je met een verminderde bas kan leven, heb je aan de Tin Audio T2 een geweldenaar. Niks klinkt zo helder, gedetailleerd en écht onder de 50 euro.

Let op: standaard zonder microfoon en bel/ pauzeknop in het snoer. Is draadloos te maken met deze aparte MMCX Bluetooth-kabel; je kan er dan ook mee bellen.


ZhiYin Z5000: Alsof je in het stadion staat

Ongeveer 50 euro

Beste earphones 50 euro ZhiYin Z5000

Stop de ZhiYin Z5000 in je oren en je komt in een andere wereld van geluid terecht, waarin de bas je met open armen ontvangt en warme klanken overheersen. Bij muziek van bandjes kan de Z5000 klinken als een bruine kroeg, bij singer-songwriters zie je het podiumpje voor je, bij klassiek zit je in de orkestzaal en bij dance... wauw, bij dance

De ruimtelijkheid die de Z5000 ten gehore brengt doet denken aan een stadion. De muziek is overal om je heen. Some lagen dichtbij, sommigen verder weg zonder zacht te klinken. Details gaan volledig van links naar rechts. Alsof je midden in het publiek staat.

Ten opzichte van de andere twee opties in deze lijst, ligt er hier minder nadruk op de vocalen. De instrumenten, hoog en zeker laag, krijgen alle ruimte. De bas kan ontzettend diep gaan, trilt als het moet en is indrukwekkend snel. Dat laatste klinkt misschien apart, maar het maakt dat dance, rock, drums en hiphop nog een stukje meer opzwepen dan bij veel andere oordoppen. 

Er is wel een kanttekening: met de standaardbestelling ben je er helaas nog niet. De ZhiYin wordt namelijk geleverd met een ongelukkig setje eartips die te weinig ruimte geven aan de midden- en hoge tonen. Pas met los verkrijgbare double flange eartips komen de details boven de bassen naar voren. Dan word je erin gezogen. Je tikt meteen mee met je voet, headbangt wat en verdwaalt in de muziek. De Z5000 kidnapt je.

Let op: standaard zonder microfoon en bel/ pauzeknop in het snoer. Is draadloos te maken met deze aparte MMCX Bluetooth-kabel, je kan er dan ook mee bellen.


RevoNext QT2: Fenomenale alleskunner

Ongeveer 45 euro

Beste oordoppen 50 euro RevoNext QT2

Waar de Tin Audio T2 vooral analytisch is en de ZhiYin Z5000 vooral bassig, is de RevoNext QT2 de gulden middenweg. De perfecte middenweg. Hij voorziet je van een enorme zuiverheid en detaillering en voegt er een royale, diepe en indrukwekkende bas aan toe.

Elke keer dat je de QT2 in doet, verbaast hij je weer met de ruimtelijkheid van het geluid. De verschillende klanken in nummers zijn recht voor je, van je af, dichtbij, om je heen, naast je. Zelfs in de meest complexe nummers - neem het einde van RHCP's Under the Bridge maar weer eens - schept de QT2 orde in de chaos. De kleinste details hebben hun plaats, waardoor je alle detail hoort.

De bas wint het op snelheid niet van die van de Z5000, maar gaat wel voortreffelijk diep en werkt aanstekelijk. Drums, baslijnen en beats: je hoort ze en voelt ze.

De combinatie van bas en waanzinnige detaillering en ruimtelijkheid in de midden en hoge frequenties, maken van de RevoNext QT2 een ongekende alleskunner. Hij lijkt niet slechts geschikt voor elk genre, maar lijkt ervoor geoptimaliseerd. Voor het geld waarvan je vroeger een matige budget-Sennheiser kocht, koop je nu een geweldenaar die de Apple AirPods vertrapt, de Bose QuietComfort uitlacht en de concurrentie met de Sony MDR-1000X makkelijk aankan. Bizar, maar waar.

Inclusief microfoon en bel/ pauzeknop in het snoer. Is draadloos te maken met deze aparte two-pins kabel.

UPDATE 18 juni 2019: Inmiddels raad ik de RevoNext QT2s aan. Dat is dezelfde set oordoppen, maar dan met een minder stugge kabel, die makkelijker om je oren blijft zitten:


LAATSTE UPDATE 18 JUNI 2019:

VERMELDING REVONEXT QT2S TOEGEVOEGD

Voetnoot

Op dit moment heb ik ongeveer 50 verschillende Chinese oordoppen gekocht en getest op hun kwaliteit. Alleen onomstreden toppers, mijn absolute favorieten, halen deze blogs. Help ik je op weg met deze tips? Koop dan via de links in mijn artikel. Dan steun je me een beetje in mijn zoektocht naar geweldig budgetgeluid, zonder dat het jou extra geluid kost. :-)

Oh ja, nog twee tips om meer uit je muziek en de nieuwe oordoppen te halen. 1) Ga naar de instellingen van Spotify en stel de geluidskwaliteit in op Extreem. 2) Experimenteer met de verschillende eartips die worden meegeleverd. Je hebt de goede tips als je de bas voelt en ze lekker zitten. :-) En dan: genieten maar! Het is fantastisch om meer en nieuwe details te ontdekken in de muziek die je altijd al luisterde. Laat me onderaan het blog vooral vinden wat je van je aankoop vindt!

 

LEES OOK: DE BESTE OORDOPPEN ONDER 25 EURO

LEES OOK: DE BESTE BLUETOOTH OORDOPPEN ONDER 25 EURO

 

Een van de setjes oordoppen in dit artikel gekocht? Ik hoor graag wat je ervan vindt!