Werk voor klanten

Een greep uit de veelzijdige werkzaamheden die ik als Appmeister voor klanten verricht.

 
 
Appmeister apps Flo

FLO - DRIVING INSIGHTS

Flo meet je rijgedrag aan de hand van sensoren in de smartphone. Het beoordeelt hoe je optrekt, bochten neemt en remt, en zorgt met een realtime score voor een beter en groener rijgedrag. Een vooruitstrevend idee met één probleem: de pers en gebruikers snapten het nog niet.

Als Appmeister ontfermde ik me over de propositie van Flo. Met het team definieerde ik de 'what's in it for me' voor de gebruiker, ik herschreef de App Store-teksten, de introductieschermen in de app en we zetten samen een perscampagne op.

Inmiddels heeft Flo 200.000 gebruikers wereldwijd. Elke grote update is goed voor publicaties bij app- en mainstream-media.


LINDA.TV

Het magazine LINDA en nieuwssite LINDAnieuws.nl zijn niet te stuiten. Niet zo vreemd dus dat uitgever Mood for Magazines verder kijkt en nog verder wil groeien. Het idee voor de video-app LINDA.tv was er al, maar de invulling nog niet.

Hoe implementeer je swipes? Bouw je hybride of native? In een inspiratiesessie op allerlei verschillende poefen, kwamen alle do's en don'ts van appdesign aan bod.

Appmeister apps Linda.tv

TIMESUPP

TimesUpp is een slimme reisassistent die je afspraken kent, rekening houdt met het verkeer onderweg en een pushbericht verstuurt als het tijd is om te vertrekken.

Ik schreef een verbeterde introductie in de app, de App Store-teksten, mailings en zette de persstrategie op. Nadien is de app onder andere opgepakt door Emerce, iPhoned, NPO Radio 1 en iCulture - waar de app zelfs genomineerd werd voor Beste nieuwe Nederlandse app van het Jaar.


DAYMATE

DayMate lijkt op een agenda-app, maar is het niet. Het is meer een agenda voor dingen die je niet in je agenda wil hebben staan, zoals de vaatwasser inruimen en... weer uitruimen. Een app voor iedereen die behoefte heeft aan dagstructuur. Hoe leg je dat gebruikers en de pers uit?

Met het persoonlijke verhaal erachter. Oprichter Annemiek Modderman maakte de eerste versie van de app voor haar eigen, autistische zoon. Het verhaal én de insteek achter de app sloegen aan. DayMate werd opgepakt door vrijwel alle mainstream- en appmedia in Nederland, zoals De Telegraaf, Linda en Metronieuws.

'10.800 downloads in de eerste week. We zijn erg blij met het resultaat. Het is nog beter dan verwacht.’
- Annemiek Modderman, DayMate
Appmeister Apps DayMate

Appmeister Apps Natuurmonumenten

NATUURMONUMENTEN

Hoe zorg je ervoor dat vijf miljoen natuurliefhebbers niet meer om Natuurmonumenten heen kunnen? Het antwoord: met een funnel vanuit het populairste en meest gebruikte vertrekpunt van Natuurmonumenten: de app. Na afloop van mijn sessie werd direct een taskforce opgesteld om de inspiratie om te zetten in een plan.

'Bart is een sympathieke gast beladen met goede ideeën.'
- Ruud Breuker, Natuurmonumenten

BUIENRADAR

Buienradar is een klant met een leuke geschiedenis. In mijn iCulture-tijd schreef ik regelmatig zeer kritisch over de app: het menu was te groot, de app was onintuïtief en te sloom. Om die reden kwam uitgever RTL bij me terecht toen ik zelfstandig appadviseur werd, om de nieuwe, grondig veranderde app flink aan de tand te voelen. Ik schreef een rapport met mijn feedback over de update.

'Je feedback is erg bruikbaar en welkom. We gaan nu met vertrouwen de lancering tegemoet.'
- Wouter ter Halle, Buienradar
Appmeister apps Buienradar
 

Meer apps die ik hielp:

KNLTB ClubApp - F3pix Samenwerken - eTing - Minute - Het Laatste Tafeltje -
Klooker - Fixi - InformerOnline - Plekk - BarDoggy - Aware - RTV Noord

 

Publicaties

Applicaties die gebruik maakten van mijn persstrategie, zijn onder andere besproken door: