Beste goedkope noise cancelling headphones tot 100 euro - getest

Je verwacht het misschien niet, maar tegen één vijfde van de prijs van een Bose QuietComfort 35 of een Sony MH1000XM3 kan je hele goede active noise cancelling headphones kopen. Maar daarvoor moet je niet bij de bekende merken zijn. Uitgebreid getest: dit zijn de beste goedkope noise cancelling headphones tot 100 euro.

Voor minder dan 100 euro heb je uitstekende noise cancelling koptelefoons

Voor minder dan 100 euro heb je uitstekende noise cancelling koptelefoons

Een tijdje geleden testte ik al verschillende active noise cancelling (ANC) koptelefoons tot 150 euro. Koptelefoons die je gewoon in Nederlandse winkels en webshops kan kopen, van bekende merken zoals Sony, JBL, Fresh 'n Rebel en ook Urbanista. In het kort was de conclusie: De JBL E65BTNC heeft de beste active noise cancelling, maar wel een blikkerig geluid. De Sony's klinken beter, maar hebben matige geluidsdemping. De andere twee klonken vooral bass-only. Er zat, mijns inziens, niet echt een fijne koptelefoon tussen.

Voor 150 euro heb je dus geen active noise cancelling hoofdtelefoon die net zo goed is als de dubbel zo dure Bose QuietComfort 35 of Sony MH1000 XM2 of XM3. Tot ik dacht: misschien moet je net als bij de goedkoopste beste goedkope oordopjes, de beste Bluetooth speakers en beste goedkope draadloze oordopjes, voor deze categorie ook wel bij onbekendere, Chinese merken zijn. Ik kocht verschillende modellen voor in totaal 350 euro, om ze uitgebreid te testen en te vergelijken.

Welke als best getest is, lees je hieronder. Maar eerst even kort mijn bevindingen:

Noise cancelling headphones tot 100 euro - wat mag je verwachten?

- Om het maar meteen te zeggen: de noise cancelling op deze headphones is NIET zo goed als op de Sony XM1000MH3 of Bose QuietComfort. Die twee blijven de koning in de categorie - maar kosten dan ook ruim 300 euro.

- Maar... voor één zesde van de prijs van zo'n Sony of Bose (!) heb je wél goede koptelefoons met goede actieve noise cancelling en indrukwekkende geluidskwaliteit.

- Qua bouwkwaliteit doen de Chinese producten niet onder voor de Westerse merken. Vergelijk ze met headphones die je in Nederland voor 50 tot 70 euro kan kopen, en de Chinese headphones zijn stukken steviger, comfortabeler en klinken beter.

- Op elk model kan je de actieve noise cancelling aanzetten zonder dat je muziek naar de koptelefoon luistert. Met één knop omzetten verdwijnt er geluid uit je omgeving. Let wel op dat je het knopje ook weer uitzet na gebruik; bij verschillende modellen zit het indicatielampje van de noise cancelling ver verwijderd van de knop - of zit er helemaal geen indicatielampje op.

- De prijs-kwaliteit verhouding van deze Chinese headphones is simpelweg uitstekend. Houd er wel rekening mee dat de douane je pakketje kán onderscheppen als je bestelt bij AliExpress. Daardoor kan er zo'n 20 euro bovenop de prijs komen. Het is mij in deze categorie overigens niet overkomen. *klopt af*

- Ik heb zoveel mogelijk links naar Amazon Duitsland toegevoegd. Bij Amazon is de verzendtijd geen 2-3 weken (zoals bij AliExpress), maar 3-5 dagen. Bovendien kan je bij Amazon retourneren en betaal je sowieso geen importkosten.

Hoe test ik headphones?

De koptelefoons in dit artikel zijn intensief getest. Ik luisterde uren naar muziek met en zonder noise cancellation, testte de noise cancelling op kantoor, een flexwerkplek, zelfs op een lawaaiig beursvloer-evenement (!) en in de buurt van een drukke verkeerskruising.

Ik heb ermee gelopen, gefietst, video's mee gekeken en mee gebeld. Als er op een aspect een afwijkend resultaat wordt neergezet, lees je het terug in de review. Zo niet, dan mag je er vanuit gaan dat de koptelefoon op dat punt volstaat. Alle koptelefoons in de test lopen qua audio gelijk met video op Android en op de iPhone, en zijn redelijk om mee te bellen. Tenzij dus anders vermeld.

Genoeg introductie.

Dit zijn de beste goedkope active noise cancelling headphones tot 100 euro:


Beste goedkope noise cancelling headphone: OneAudio A9

60-80 euro

OneAudio A9 beste goedkope noise cancelling.jpg

In de eerste versie van dit artikel riep ik de hieronder vermelde TaoTronics TT-BH047 uit tot beste goedkope koptelefoon met active noise cancelling. Maar hij is verslagen: de OneAudio A9 biedt Sony en Bose-achtige kwaliteit voor nog geen 100 euro!

De OneAudio A9 verslaat de andere koptelefoons in dit overzicht op de twee aspecten die het belangrijkst zijn voor dit type product. De geluidskwaliteit en de geluidsdemping.

De active noise cancelling van de OneAudio A9 is subliem. Je kan de ANC-knop omzetten tijdens het muziek luisteren, maar ook als je de headphone verder niet aan hebt staan. In beide gevallen valt op dat het geluid uit je omgeving echt wegtrekt. Met drie zachte plopjes hoor je de OneAudio kalibreren op de omgeving. Daarna is het stil om je heen. Een stem recht tegenover je hoor je echt nog wel, maar de televisie, treinen, auto's, bromtonen, ruis in de omgeving, stemmen op de achtergrond: het valt allemaal weg. Daarvoor in de plaats komt slechts een subtiele white noise. Wie nóg betere noise cancelling wil, moet er zo'n 250 tot 300 euro bijleggen voor de Sony MH1000XM3 of de Bose QuietComfort 35. Maar het hoeft niet.

Want het is niet alleen de noise cancelling kwaliteit: ook de geluidskwaliteit is dik in orde. De OneAudio A9 klinkt vriendelijk en warm, met een lekkere bas die niet te zwaar is aangezet. Daarboven zijn vocalen duidelijk naar voren gebracht. Ze klinken helder en gedetailleerd. Instrumenten bevinden zich iets verder van je af, en om je heen ook. Het is een uitstekend geluidsbeeld, dat bij heel veel genres past.

De A9 maakt gebruik van Bluetooth 4.1, wat betekent dat het signaal minder stabiel is als je ook een andere headphone aan je smartphone hebt verbonden. Het bereik is met zo'n 10 meter echter prima, audio loopt synchroon met video en als je batterij na zo'n 15 uur (met ANC én muziek, anders aanzienlijk langer) leeg is, kan je door blijven luisteren via een audiokabel. Hij wordt bovendien geleverd met een stevige case. Zelfs de belkwaliteit is prima.

En dan is de laatste goede eigenschap nog niet eens benoemd: het comfort. De ingelegde hoofdband en zachte, dikke en ruime oorkussens, omsluiten je oor goed - ook als je een bril hebt.

De OneAudio A9 is een koptelefoon die je gerust de hele dag kunt… en ook wilt dragen. Hij is comfortabel, heeft een indrukwekkende geluidskwaliteit en een geweldige kwaliteit actieve noise cancellation. De beste noise cancelling koptelefoon onder 100 euro.


Runner-up: TaoTronics TT-BH047

50 euro

Beste ANC headphone onder 100 euro TaoTronics TT-BH047.jpg

De TaoTronics TT-BH047 biedt de goedkoopste combinatie van goede noise cancellation en geluidskwaliteit onder 100 euro.

Je hoeft er geen muziek mee te luisteren om de actieve noise cancelling van de TaoTronics TT-BH047 te waarderen. Zet de knop om, en de koptelefoon verwijdert bassen en bromtonen uit je omgeving, plus een flink deel van de middentonen. Je hoort collega's binnen drie meter van je nog wel praten, maar daarbuiten wordt alles zachter en klinkt het verder weg. Ook verkeersgeluiden zoals het gedender van treinen, wordt grotendeels weggefilterd.

De BH047 haalt je niet uit de wereld zoals de duurste Bose en Sony kunnen, maar hij helpt je wel om de wereld naar de achtergrond te verdringen.

De geluidskwaliteit van de TT-BH047 is indrukwekkend. Hij klinkt warm en smooth. Er ligt een nadruk op de bas en lagere tonen, maar die overheersen nooit en drukken de rest van de muziek ook niet weg. Zowel mannelijke als vrouwelijke stemmen klinken helder, er is goed onderscheid tussen de verschillende instrumenten en het geluid is behoorlijk ruimtelijk voor een gesloten, dempende koptelefoon. De BH047 klinkt gewoon 'lekker' - urenlang achter elkaar op kantoor of tijdens het reizen.

De TaoTronics heeft nog meer kwaliteiten. Zo is de koptelefoon stevig gebouwd en zitten de oorkussens comfortabel om je oren heen, hoewel ze niet erg groot zijn. Hij laat zich makkelijk opvouwen, de knoppen zijn logisch ingedeeld en de headphone gaat zo'n 20 uur mee op een batterij. Het is een geweldige allrounder. Dus de één na beste noise cancelling hoofdtelefoon onder 100 euro.

TaoTronics TT-BH047 kopen bij Amazon Duitsland


Andere sterke noise cancelling onder 100 euro: TaoTronics TT-BH060

65 euro

Sterkste noise cancelling onder 100 euro

Vind je de OneAudio A9 op een of andere manier niet mooi? De TaoTronics TT-BH060 zou een alternatief kunnen zijn.

De geluidsdemping van de TaoTronics TT-BH060 is net zo krachtig als die op de JBL E65BTNC. Daarmee is het een van de sterkste noise cancelling headphones onder de 200 euro - ware het niet dat de OneAudio er met die titel vandoor gaat. Maar ook hier komt de omgeving lekker tot rust als je de knop omzet. Stemmen op meer dan twee meter verdwijnen naar de achtergrond, bassen verdwijnen en midden- en bromtonen worden agressief onderdrukt. Je concentratie neemt meteen toe. Heel fijn.

De BH060 is aan de zware kant, maar hij is wel comfortabel door zijn zachte hoofdband en lekker dikke kussens. Ook op dit model zijn de knoppen logisch ingedeeld. De batterij gaat zo'n 25 uur mee op een lading, al is dat altijd afhankelijk van de volume waarmee je afspeelt. Hij wordt bovendien geleverd met een sterke case.

Ten opzichte van de concurrentie, lever je wel in op de geluidskwaliteit met de BH060. Hij blijft staan tegenover wat je in Nederland voor dit geld uit het schap trekt, maar tegenover de BH047 en andere modellen in deze test, is het geluid wat hol. De bassen worden benadrukt maar klinken afstandelijk, wat in sommige muziek voor een klein echo-effect zorgt. Stemmen en akoestische instrumenten komen ook niet altijd tot leven.

Maakt dat de TaoTronics TT-BH060 een slecht deal? Absoluut niet. Er zijn alleen nóg betere alternatieven.

TaoTronics BH-060 kopen bij Amazon Duitsland


Beste goedkope noise cancelling voor grotere oren: Domax M1

40-60 euro

Domax M1 review beste ANC headphone 100 euro.jpg

Een speciale aanbeveling in deze test gaat uit naar de Domax M1. Het is dankzij zijn grote oorkussens de meest comfortabele koptelefoon in zijn categorie, met name als je wat grotere oren hebt.

Het is niet dat de andere koptelefoons oncomfortabel zijn. De Domax M1 is gewoon een beetje méér comfortabel. Het toestel is lekker licht, heeft een erg zachte hoofdband en ook de kussens zijn stevig, en toch goed zacht. Deze houd je zo een hele werkdag op.

Ook op andere onderdelen is de Domax M1 een aanrader. Zijn noise cancelling neemt een aardig deel van de bas- en middentonen in je omgeving weg, al doet ie dat niet zo goed als de twee TaoTronics. De geluidskwaliteit is dan wel weer erg fijn - de muziek betrekt je met zijn warme klank. De nadruk ligt hier op de bas en lagere tonen, maar ook op vocalen en hogere tonen. Onderscheid tussen instrumenten en enige ruimtelijkheid is de Domax M1 bovendien niet vreemd. Veel genres kunnen er prima mee uit de voeten.

Met zijn meegeleverde case, goede knoppenindeling, noise cancelling, geluidskwaliteit én comfort, is de Domax M1 een runner-up voor de beste ANC-headphone onder de 100 euro.

Domax M1 kopen bij Amazon Duitsland


Andere goedkope active noise cancelling headphones die ik heb getest:

Van links naar rechts: de Hiearcool L2/ Fitfort L2, de OneAudio A3 die ook verkrijgbaar is als Axceed, de Mpow H5 en helemaal rechts de Bluedio T7

Van links naar rechts: de Hiearcool L2/ Fitfort L2, de OneAudio A3 die ook verkrijgbaar is als Axceed, de Mpow H5 en helemaal rechts de Bluedio T7

Fitfort L2 - Goed voor bellen, niet voor bewegen

De Hiearcool L2 (oude naam) of Fitfort L2 (nieuwe naam) oogt en voelt premium. Stevig, met mooie materialen en fijne, grote ronde oorkussens. De noise cancelling filtert omgevingsgeluid niet zo effectief weg als de TaoTronics-modellen, maar dempt toch heel aardig. Bastonen en stemmen worden weggehaald, en worden aangevallen door een subtiel white noise-effect die je helaas ook door de muziek op laag volume hoort. De L2 heeft een meer gebalanceerd geluid dan de concurrentie, maar stemmen kunnen soms wat blikkerig klinken. Bellen gaat met deze uitzonderlijk goed; bewegen daarentegen niet - de L2 heeft dan problemen om de Bluetooth-verbinding te behouden. Ook opvouwen kan niet. Fitfort L2 kopen bij Amazon Duitsland (€65)

Mpow H5 - Energiek geluid, matige demping

Net als bij de beste draadloze oordopjes onder de 50 euro, heeft ook deze koptelefoon-Mpow een lekker levendig, energiek geluid. De bassen en vocalen worden prominent naar voren gebracht, en de bas is beslist aanstekelijk hier. Helaas drukt de Mpow H5 behoorlijk sterk op je hoofd, is hij minder handig voor brildragers en is de hoofdband wat hard. De noise cancelling ontbeert kracht en laat zelfs een vervelende trilling horen als je je hoofd wat schuiner houdt. Mpow H5 kopen bij Amazon Duitsland (€45) of Mpow H5 kopen op AliExpress (€40)

OneAudio A3 - Aardig, maar meer niet

Mijn verwachtingen voor deze OneAudio A3 lagen wat hoger na hun twee geweldige Bluetooth headphones zonder noise cancellation. De A3 is heerlijk licht en comfortabel, maar daar houdt het helaas wel op. Het geluid is oké, maar minder levendig dan de andere modellen, en de noise cancelling werkt vooral doordat ruis de omgeving overstemt. Trek vooral dertig euro meer uit voor de A9. OneAudio A3 kopen bij Amazon Duitsland (€50) of OneAudio A3 kopen op AliExpress (€40)

Bluedio T7 - NIET DOEN

Het is jammer. De Bluedio T7 voelt en oogt ijzersterk, heeft een eigen app met basale functies en klinkt zelfs best aardig... maar het noise cancelling gedeelte gaat goed fout. De T7 belooft twee standen demping, één reguliere en een die leert van je omgeving en zich daarop aanpast. Wat ik ook probeer, ik krijg geen onderscheid tussen de functies. Beiden werken ze nagenoeg niet, en het schakelen ertussen gaat met een onlogische druk en soms zelfs met keiharde kraak- en piepgeluiden vanuit de koptelefoon. Oh, en dan heeft ie nog een irritante bromtoon tijdens ANC zonder muziek aan ook. Deze kan je beter vermijden. Bluedio T7 kopen bij Amazon Duitsland (€60) of Bluedio T7 kopen op AliExpress (€45)

Bluedio T6 - Ook niet doen

De voorganger van de Bluedio T7 biedt geen schakelaar voor verschillende noise cancelling standen en ook geen app. Ook heeft ie als enige geen volumeknoppen op de oorschelpen zelf, en hij is niet opvouwbaar. Het meest irritante is echter de dreunende bastoon die je hoort terwijl je de cancellation aan hebt staan. Die maakt de T6 onbruikbaar als noice cancelling headphone. Bluedio T6 kopen op AliExpress (€45)


Deze zoektocht gaat verder!

Ik blijf een schuin oog houden op de markt van goedkope active noise cancelling headphones, om te kijken of er nieuwe modellen uitkomen die de moeite waard zijn of lijken. Ik blijf ze eerlijk testen.

Overweeg je een van de koptelefoons te kopen? Ik zou het geweldig vinden als je dat zou doen via een van de links in dit artikel. Dat zijn affiliate links, waardoor ik een klein percentage op de prijs pak, zonder dat het jou iets extra's kost. Daardoor help je me financieel een beetje in mijn aanhoudende jacht naar de beste betaalbare audio. :-)

Heb je een van de headphones gekocht? Ik hoor graag wat je ervan vindt!

Lees ook mijn andere artikelen: