Persbericht: Nieuwe Nederlandse app Aware maakt ‘alleen zijn’ veiliger

Persbericht Aware App iPhone

Nederland telt steeds meer alleenstaanden. Liefst 2,5 miljoen Nederlanders zijn alleenstaand. Het CBS verwacht dat in de toekomst zelfs één op de vijf personen alleen woont. Een nieuwe Nederlandse app geeft alleenstaanden een veiliger gevoel.

Vooral onder ouderen is een sterke toename van alleenstaanden. In lijn met de toegenomen vergrijzing en de versobering van de zorg, wonen ouderen langer dan ooit alleen.

Daarom wil de Groningse startup Aware alleen zijn veiliger maken. De nieuwe Aware-app biedt alleenstaanden het vertrouwen dat familie en vrienden weten hoe het met ze gaat. Gaat het niet goed, dan stuurt de app uit zichzelf een hulpverzoek naar bekenden.

 

Weten hoe het met je moeder gaat

"Ik heb regelmatig contact met mijn moeder" zegt Zareh Geertjes, samen met Eds Keizer de oprichters van Aware. "Ik spreek haar elke week wel. Maar ik wil tussendoor ook wel even weten hoe het met haar gaat. Daarom hebben we Aware gemaakt. Zodat het makkelijker dan ooit is om te weten dat het goed gaat met je ouder, een ander familielid of een vriend."

 

Zo werkt Aware

Met de smartphone-app Aware laat je één keer per dag aan familie en vrienden weten dat het goed met je gaat. Je contacten in de app zien dat dan meteen terug. Als je niet reageert op de berichten, verstuurt de app automatisch een hulpverzoek naar je contacten in de Aware-app. Familie en vrienden kunnen na zo'n verzoek met één druk bellen, of zeggen dat ze eraan komen. Zó maakt Aware ‘alleen zijn’ veiliger.

Aware is vanaf nu gratis te downloaden op de iPhone: https://itunes.apple.com/app/id1016792916

De app verschijnt binnenkort ook op Android.

--------

Voor de pers:

Foto’s en beeldmateriaal:

Onze film “Dit is Aware”: https://www.youtube.com/watch?v=Aka6e8iJJZE


HOE SCOORDE DIT PERSBERICHT?

Aware kon meteen na het versturen van het persbericht op 28 september 2015 rekenen op veel aandacht in de pers. Onder andere iCulture, LibelleDaily, Dagblad van het Noorden de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, Bright, Numrush en De Telegraaf schreven over de app. iPhoned riep het zelfs uit tot app van de week. Op de website van het Launch Café werd de persaandacht zo omschreven: 'Startup Aware maakt een droomstart.'

Ook de perscommunicatie van je app door Appmeister laten verzorgen? Neem contact met me op!