Persbericht: Nieuwe Nederlandse DayMate app helpt iedereen aan dagstructuur

Gratis app vanaf vandaag te downloaden voor iOS en Android

Rust in je dag, week en leven. Dat brengt DayMate, een app voor iedereen die behoefte heeft aan meer dagstructuur. De nieuwe Nederlandse app is vanaf vandaag gratis te downloaden voor iPhone en Android.

Persbericht DayMate dagstructuur app


Niet alleen voor autisme en ADHD

DayMate is de nieuwe app van de specialisten achter AssistHelpt. Die app werd in 2014 in het bijzonder ontwikkeld voor Vincent, de autistische zoon van oprichter Annemiek Modderman. De app moest Vincent en andere mensen in het autisme spectrum syndroom (ASS) helpen aan meer structuur op de dag. De app werd een groot succes. Op basis van de wensen en uitgebreide feedback van 3000 fanatieke gebruikers, heeft de app nu een opvolger. DayMate is er niet alleen meer voor mensen met ASS, ADHD of PDD-NOS, maar is ingericht voor iedereen die behoefte heeft aan meer dagstructuur.


Structuur in de dag, rust in het hoofd

Met de DayMate app maak je makkelijk en snel een dagoverzicht van wat je wanneer moet doen. Niet in de vorm van een traditionele todo-lijst, maar met behulp van handige iconen in een prikkelarme interface. Kies een dag, kies een tijd, kies een icoon en maak de activiteit. 

DayMate doet de rest. Je krijgt een herinnering als de activiteit begint. Daarna zie je op het scherm meteen je huidige activiteit. Elke activiteit kan worden opgedeeld in meerdere taken en in de app wordt middels een time-timer aangegeven hoeveel tijd er nog is voor een taak of activiteit. Zo kan DayMate je er bijvoorbeeld op een vast moment in de week aan herinneren de was te doen, maar ook om de was eruit te halen en de was op te hangen. Of geeft de app aan wanneer je boodschappen moet doen en hoe lang dat duurt. DayMate biedt op een beproefde manier structuur in je dag en rust in je hoofd. 


Begeleiding

De in Groningen ontwikkelde app biedt optioneel een helpende hand aan gebruikers die begeleiding kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen met emoticons aangeven hoe soepel een activiteit ging, en die score delen met een eigen begeleider of ouder. Die kan ook meteen worden gebeld vanuit DayMate.

Zo is DayMate uitermate geschikt voor mensen met ASS, mensen met gezins- of woonbegeleiding en iedereen die los daarvan meer rust in het hoofd wil hebben. 

De gratis app is vanaf vandaag te downloaden voor iOS en Android.


Waarom DayMate?
- Brengt structuur en rust in je dag
- Prikkelarme interface
- Dankzij begeleidingsopties ideaal voor mensen met autisme, ADHD of woonbegeleiding


HOE SCOORDE DIT PERSBERICHT?

Dit persbericht werd verstuurd op maandag 10 oktober 2016. DayMate werd opgepakt door iCulture.nl, het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Dagblad van het Noorden, Lindanieuws.nl, Droidapp, Androidworld, AlwaysWith, Vance en de Groninger Internet Courant.

De app was twee keer trending zoekopdracht in de App Store. Binnen een week werd de app 10.800 keer gedownload. Annemiek: 'Ik ben heel blij met het resultaat. Het is nog beter dan verwacht.'

Ook de perscommunicatie van je app door Appmeister laten verzorgen? Neem contact met me op!